PAD AVIONA Potpredsednik Idžipt era: Pronašli smo olupinu (UŽIVO)

Izvor: Blic, 19.Maj.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAD AVIONA Potpredsednik "Idžipt era": Pronašli smo olupinu (UŽIVO)

Olupina aviona kompanije "Edžipter", koji je u sredu uveče poleteo iz Pariza za Kairo i nestao sa radara iznad Mediteranskog mora pronađena je u blizini grčkog ostrva Karpatos, saopštili su zvaničnici kompanije. U avionu se nalazilo 66 putnika, među kojima je troje dece i 10 članova posade. Zvaničnih saopštenja o uzroku pada još nema, ali neki zvaničnici navode da bi mogao biti u pitanju teroristički napad.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
19.01 - Potpredsednik "Idžiptera": Pronašli smo olupinu

Potpredsednik egipatske aviokompanije "Idžipt er" Ahmed Adel izjavio je danas da je pronađena olupina.

"We have found the wreckage," EgyptAir VP tells CNN's Christiane Amanpour. https://t.co/Adw8bus7iV

- Pronašli smo olupinu aviona - rekao je Adel u intervjuu voditeljki Si-En-Ena Kristijani Amanpur.

-Ima toliko mnogo razloga zašto avion može da se sruši. Zasad nemamo objašnjenje zašto se to dogodilo. Potrebno je da nastavimo sa istragom - naveo je Adel. "Gardijan" navodi da su ostaci aviona pronađeni u blizini grčkog ostrva Karpatos.

18.47 - Kontrolor letenja: Uzrok može biti bomba

Šef udruženja kontrolora vadzušnog saobraćaja u Grčkoj Serfaim Petrou rekao je za BBC da, na osnovu njegovog iskustva, može da zaključi da bi uzrok ovakvog iznenadnog nestanka aviona mogao biti ili eksplozija ili potapanje u more.

-Šta god da je uzrok, nije bilo upozorenja. Sve se desilo iznenada - rekao je on.

18 . 42- Osnovan komitet za istragu pada aviona na čelu sa Egiptom

Osnovan je zvanični komitet za istragu nestanka aviona kompanije "Idžipter" na liniji Kairo-Pariz, na čijem čelu će biti Egipat, izjavio je danas šeg egipatske Službe za istraživanje avionskih nesreća Ajman al-Mokadem.

U radu komiteta će učestvovati i Francuska, u kojoj se proizvode avioni tipa "erbas 320" poput onog koji je nestao.

18.22 - Američki zvaničnici smatraju da je avion srušila bomba

Američke vlasti veruju da je avion egipatske kompanije "Idžipter", koji je kasno noćas nestao sa radara nad Sredozemljem, oboren eksplozijom bombe, rekla su televizijskoj mreži Si-En-En dvojica američkih zvaničnika.

To je "početna teorija" kojim se rukovode američke vlasti, ali bi ona mogla i da se promeni, naveli su oni.

18. 05 - Pojavio se i navodni snimak delova aviona

Na Tviteru se pojavio snimak na kojem se navodno vide delovi aviona. Međutim, njegova autentičnost još nije potvrđena.

VIDEO: First footage of the debris of crashed #EgyptAir #MS804 - @News_F_S pic.twitter.com/e3NlYwoDVT

17. 29 - Student pošao majci na sahranu, pa stradao

"Gardijan" prenosi da je među putnicima kobnog leta bio je i jedan vojni student iz Čada, koji je nedavno izgubio majku i krenuo je da kući kako bi prisustvovao njenoj sahrani.

17:08 - Krenuo avion iz Pariza

Kako prenosi "Gardijan", avion "Edžiptera" iz Pariza za Kairo upravo je poleteo, a u njemu su članovi porodica putnika aviona koji se jutros srušio.

16:41 - Prve fotografije prsluka za spasavanje

Kapetan broda uključenog u potragu za nestalim avionom "Edžiptera" objavio je na svom nalogu na Tviteru prve fotografije pronađenih prsluka za spasavanje. Reč je o kapetanu Tareku Vahbi, zaposlenom u pomorskoj kompaniji Maersk iz Aleksandrije. On kaže da je pronađen prsluk za spasavanje i deo sedišta, ali nije naveo gde.

16:04 - Porodice očajne

Porodice putnika nestalog aviona očajne zbog nedostatka informacija o njihovim najbližima napuštaju aerodrom u Kairu, prenosi "Gardijan". "Ništa nam nisu rekli. Nemamo nikakve informacije", rekao je mervat Munir, čiji je rođak Samar Ezeldin stjuard u avionu. Mišeri el Soheil došao je na erodrom nadajući se da će saznati nešto o rođaku Abdelmohsenu Soheilu, profesoru ekonomije iz Kuvajta i ocu dvoje dece, koji je u Kairo krenuo na trodnevnu konferenciju. "Zvali smo ga neposredno pre nego što se ukrcao u avion i sve je bilo u redu, radovao se dolasku u Kairo", rekao je on. Opširnije o tome što se dešavalo tokom dana možete pročitati u našem dosadašnjem blogu OVDE.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POTPREDSEDNIK IDŽIPTERA POTVRDIO: Pronađena olupina aviona u blizini grčkog ostrva Karpatos!

Izvor: Telegraf.rs, 19.Maj.2016

Olupina aviona Idžiptera iz Pariza za Kairo sa leta 804 koji je nestao sa radara u četvrtak ujutru nad Mediteranskim morem, sa 66 ljudi, pronađena je...- Pronašli smo olupinu - rekao je Ahmed Adel, potpredsednik Idžiptera u ekskluzivnom intervjuu za CNN...- Ima mnogo razloga zašto avion može...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.