Otvorena izložba radova Bernara Bertua-Rigala u galeriji Atrijum

Izvor: Blic, 02.Mar.2011, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena izložba radova Bernara Bertua-Rigala u galeriji "Atrijum"

Izložba crteža, kolaža i grafike pod nazivom "Slika na pismu" francuskog umetnika Bernara Bertua-Rigala otvorena je večeras u Galeriji "Atrijum". Postavku čini oko 50 dela, koja su nastala u periodu od 1981. do 2007. godine. Izložbu je otvorila savetnica za kulturu ambasade Francuske i direktorka Francuskog instituta u Srbiji Paskal Delpes.

Istoričarka umetnosti Mirjana Savić istakla je da je Rigal stvaralac koji "estetikom svog duha ulazi u sfere nadrealnog sveta na sebi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svojstven, originalan način".

Ugledni likovni kritičar iz Pariza i ćerka slavnog Dada Đurića, Janica Đurić objasnila je da umetnik u pojedinim svojim delima eksperimentiše koristeći mnogobrojne mogućnosti - kolaž, gravuru i platno.

Postavka u galeriji "Atrijum” predstavlja samo jednu selekciju Rigalovih radova, koju je načinila Đurićeva.

Izložba se može pogledati do 20. marta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.