Originalna ilustracija za Malog princa na aukciji

Izvor: Art-anima.com, 05.Dec.2014, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Originalna ilustracija za ''Malog princa'' na aukciji

Originalna ilustracija u akvarelu iz čuvenog klasika Antoana Sent Egziperija "Mali princ", jedne od najprodavanijih knjiga na svetu, biće ponuđena na aukciji 9. decembra u Parizu - javlja Tanjug.

U aukcijskoj kući Artcurial se očekuje da potpisani akvarel, veličine 21,3 puta 23,9 centimetara, koji se nalazio na 17. strani originalne verzije romana iz 1943. godine, dostigne između 400.000 i 500.000 evra.

Crtež predstavlja turskog astronoma koji je otkrio asteroid >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << B612, tj. planetu Malog princa, i koji rukom pokazuje na tabli jednačine i matemaričke dijagrame.

Daleko najpoznatije delo Sent Egziperija, "Mali princ", preveden je na više od 270 jezika i prodat u preko 80 miliona primeraka.

Artcurial ističe da je to najčitanija knjiga u svetu posle Biblije. Knjigu je ilustrovao sam pisac koji koristio crteže da opiše junake romana.

Sent Egziperi, koji je bio pilot, poginuo je u 44. godini tokom izviđačke misije nad Sredozemljem 1944.
 

Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.