Oland će zadržati zakon o burkama

Izvor: Glas javnosti, 27.Apr.2012, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland će zadržati zakon o burkama

PARIZ - Kandidat socijalista na predsedničkim izborima Fransoa Oland izjavio je da će ako bude izabran, "sigurno zadržati zakon o burkama" kao i da će ga primenjivati "na najbolji način".

"Naravno da ću zadržati zakon o burkama i primenjivaću ga na najbolji mogući način", rekao je Oland u izjavi televiziji RTL.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
U Francuskoj je prošle godine donet zakone kojim se ženama zabranjuje da nose marame koje pokrivaju lice na javnom mestu, odnosno na ulici, u parku, železničkim stanicama i u trgovinskim radnjama. Taj zakon se pre svega odnosi na oko 2.000 muslimanki koje u Francuskoj nose muslimanske marame, burku ili nikab koje pokrivaju lice.

Poslanici Socijalističke partije su se prošle godine uzdržali od glasanja za taj zakon u parlamentu, uz obrazloženje da "neki njihovi amandmani" nisu uzeti u obzir.

Oland, koji važi za favorita u drugom krugu predsedničkih izbora 6. maja u Francuskoj, ocenio je, takođe, da je dok traje ekonomska kriza "neophodno ograničiti ekonomsku imigraciju".

On je kazao da će, ako bude izabran, tražiti od parlamenta da se svake godine tačno utvrđuju podaci o potrebama francuske privrede za radnom snagom.

"Pretpostavljam da nikada nećemo imati nulti nivo imigracije i da će uvek postojati legalna imigracija. Pitanje je jedino da li možemo da smanjimo njen obim", rekao je Oland.

On je, međutim, dodao da se to ne odnosi na strane studente. "Smatram da je prisustvo stranih studenata na našim fakultetima obostrana sreća i za nas i za njih".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.