Obeležavanje sto godina Prvog svetskog rata odjeknuće i u Indiji

Izvor: DobreVesti.rs, 11.Nov.2018, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje sto godina Prvog svetskog rata odjeknuće i u Indiji

Oglase li se ili ne zvona crkve Nort Dam u Parizu 11. novembra povodom obeležavanja kraja Velikog rata (1914-1918), okončanje jednog od najznačajnijih događaja 20. veka će odjeknuti u 6.500 kilometara udaljenom glavnom gradu Indije, Delhiju. U zemlji na Jugu Azije će se sećati preko milion sunarodnika koji su se na strani Saveznika borili u Prvom svetskom ratu.

 
Njihovo žrtvovanje je doprinelo nezavisnosti Indije, druge najmnogoljuje zemlje na svetu koja ubrzano postaje sve važniji faktor u međunarodnim odnosima.
 
Veliki rat je bio Prvi svetski rat zato što je bio globalni. Početak rata jeste bio na na Balkanu, ratišta u Evropi su možda još uvek u sećanju ljudi, ali je do tada najvećim...
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na DobreVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.