Novinske agencije bojkotuju Kan?

Blog: Clubbing.rs, 19.Apr.2010, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinske agencije bojkotuju Kan?

Novinske agencije Agence France-Press, Associated Press, Getty Images i Reuters istupile su u sredu sa zajedničkom izjavom da su bojkotovale pres konferenciju na kojoj je objavljen kompletan program ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala zbog spora oko video pristupa na crvenom tepihu. Konferencija je održana u u Parizu četvrtak i predstavlja najvažniji događaj pred sam festival, koji će biti održan od 12. do 23. maja.
 
"Reuters neće prenositi sutrašnju pres konferenciju Kana zbog nepravičnih ograničenja koja su postavljena na snimanje samog festivala," rekao je Christoph Pleitgen, direktor novinske agencije Thomson Reuters. "Mi pozivamo organizatore i nosioce prava da jasno iznesu svoje uslove i nadaju se konstruktivnoj diskusiji."
 

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.