Najlepši evropski spomenici vrede 700 milijardi evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2012, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najlepši evropski spomenici vrede 700 milijardi evra

RIM -

Prema oceni italijanske studije, vrednost najpoznatijih evropskih spomenika iznosi oko 700 miljardi evra, a Ajfelova kula u Parizu ubedljivo je na prvoj pozicji.

U studiji italijanske trgovinske komore Monca i Brianca procenjena je turistička vrednost najpoznatijih evropskih spomenika na osnovu podataka evopskog i italijanskog zavoda za statistiku Eurostate i Istate na osnovu 10 ekonomskih, sociokulturnih i turističkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kriterijuma.

Vrednost prvoplasirane Ajfelove kule u Parizu procenjena je na 434 mijardi evra, ne u materijalnom smislu već kao vrednost obeležja francuske prestonice koje ne prestaje da privlači turiste širom sveta.

Procenjena vrednost ove "gvozdene dame", prema pisanju francuskog lista Figaro, iznosi petinu bruto domaćeg proizvoda Francuske.

Ajfelova kula koja je postala simbol Francuske i Pariza je najposećeniji spomenik na svetu sa sedam miliona turista, od kojih 75 odsto čine stranci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.