Melanšon šest dana pred izbore plovio pariskim kanalima

Izvor: B92, 17.Apr.2017, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Melanšon šest dana pred izbore plovio pariskim kanalima

Pariz -- Francuski predsednički kandidat radikalne levice Žan-Lik Melanšon u sklopu kampanje plovio je, šest dana pred izbore, pariskim kanalima.

Hiljade njegovih pristalica stajale su u istočnom delu Pariza uz kanale kojima je Melanšon prolazio, skandirajući "Predsednik! Predsednik!".

Istraživanja pokazuju da Melanšonova popularnost raste pred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvi krug predsedničkih izbora u Francuskoj 23. aprila, a prema nekim istraživanjima mogao bi da ima šansu i za ulazak u drugi krug 7. maja.

Skok njegove popularnosti remeti tržišta i izaziva napade njegovih protivnika koji upozoravaju da će njegova obećanja uništiti francusku ekonomiju. On obećava da će drastično oporezovati bogate i da će pokrenuti pregovore o ulozi Francuske u Evropskoj uniji.

Melanšon (65) koji je decenijama bio u umerenoj Socijalističkoj partiji, poslanik i član vlade, sada predvodi koaliciju radikalno levih organizacija među kojima je i francuska Komunistička partija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.