Makron žutim prslucima: Sram vas bilo, nema mesta nasilju

Izvor: N1 televizija, 25.Nov.2018, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron "žutim prslucima": Sram vas bilo, nema mesta nasilju

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je privedeno 69 osoba u Parizu posle nereda koji su nastali u aveniji Jelisejskih polja gde su demonstranti pokreta "žuti prsluci" protestovali zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo, preneo je danas list Parizijen.

Francuski predsjednik Emanuel Makron oštro je kritikovao demonstrante koji su se u Parizu sukobili s policijom u drugom talasu protesta podstaknutih poskupljenjem goriva.

 "Neka se >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << stide oni koji su napali snage bezbednosti, koji su bili nasilni prema drugim građanima i novinarima", napisao je Makron na Tviteru. "U Republici nema mesta za nasilje", dodao je, pohvalivši ujedno "hrabrost i profesionalnost" policajaca.

Ministarstvo je navelo da je 157 osoba privedeno na celoj teritoriji Francuske, gde su protesti bili manjeg intenziteta nego prethodnih dana.

Kako je naveo list, ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner obišao je sinoć pripadnike snaga bezbednosti u Parizu koji su se ceo dan suočavali s demonstrantima, koji su podizali barikade, vadili delove pločnika, prevrtali vozila i palili gume.

Kastaner se na Jelisejskim poljima zahvalio vatrogascima i nadležnim službama koji su čistili čuvenu aveniju u otmenoj četvrti Pariza koja je juče više izgledala kao "bojno polje".

Pripadnici pokreta "Žuti prsluci", čiji naziv aludira na fluorescentno žute prsluke koje moraju da imaju vozači, već nedelju dana blokiraju puteve širom Francuske kao i glavne saobraćajnice u velikim gradovima protestujući zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo. Kasnije je protest prerastao u opšte nezadovoljstvo gradjana državnom politikom.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

U Parizu privedeno 69 osoba zbog nereda tokom protesta Žutih prsluka

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2018

Francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je privedeno 69 osoba u Parizu posle nereda koji su nastali u aveniji Jelisejskih polja gde su demonstranti pokreta "Žuti prsluci" protestovali zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo, preneo je danas list Parizijen...Ministarstvo je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.