Luvr najposećeniji muzej na svetu

Izvor: Glas javnosti, 04.Jan.2012, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luvr najposećeniji muzej na svetu

PARIZ - Pariski Luvr "zacementirao" je položaj najposećenijeg muzeja na svetu sa rekordnih 8,8 miliona posetilaca prošle godine, preneo je Frans pres.

Muzej je lane zabeležio skok poseta za pet procenata posle trogodišnjeg broja od oko 8,5 miliona posetilaca godišnje.

Luvr navodi da je "uživao u brojnim američkim posetiocima, kao i posetiocima iz drugih zemalja" koji čine oko 66 odsto ukupnog broja posetilaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Najviše ih je bilo iz SAD, potom iz Brazila, Italije, Australije i Kine.

Francuski zvaničnici saopštili su prošle godine da je broj poseta francuskim muzejima generalno porastao za pet procenata - na oko 27 miliona posetilaca. Britanski list "Umetnost" nedavno je objavio da je drugi najposećeniji muzej na svetu bio Britanski muzej sa 5,8 miliona posetilaca, a potom njujorški Metropoliten sa 5,2 miliona.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.