Lukač: Nema najava da bi BiH mogla biti meta terorista

Izvor: Blic, 17.Nov.2015, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukač: Nema najava da bi BiH mogla biti meta terorista

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je večeras da trenutno nema nikakvih posebnih najava da bi u BiH mogli da se dogode slični teroristički napadi kao u Parizu.

Lukač je rekao da je MUP Republike Srpske u kontaktu sa svim policijskim i bezbednosnim strukturama u BiH i da je pripravnost policije podignuta na najviši mogući nivo.

"Pratimo ljude za koje imamo informacije da su povezani sa onima koji mogu predstavljati opasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << po bezbjednost naših građana. Znamo da više stotina ljudi iz BiH ratuje na stranim ratištima i oni su nam u ovom trenutku veoma bitni", rekao je Lukač za Alternativnu televiziju.

On je dodao da, prema sadašnjim informacijama, povratak državljana BiH sa stranih ratišta može da predstavlja najveću pretnju po bezbednost, jer će se sigurno vratiti sa najgorim idejama i namjerama da ih primene.

"Ni jedna Amerika nije mogla da spriječi terorističke napade 11. septembra. Normalno da su mnoge agencije u svetu u obaveštajno-bezbednosnom smislu mnogo jače od BiH, ali mi moramo da razmenjujemo informacije između sebe, kao i sa policijama iz okruženja i da uradimo sve što možemo kako bismo sprečili bilo koji teroristički akt", rekao je Lukač.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.