Laserski šou u čast 130 godina Ajfelove kule

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2019, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Laserski šou u čast 130 godina Ajfelove kule

Pariz danas proslavlja 130 godina Ajfelovog tornja, što će biti obeleženo večernjim laserskim spektaklom koji će prikazati važne događaje u istoriji čuvenog spomenika.

Profesionalni penjači pripremili su spomenik za šou sa laserskim svetlima, a kako AP navodi spektakl će biti vidljiv i raznih delova grada.

Svake godine na vrh kule popne se blizu šest miliona ljudi, pored velikog broja turista koji ostanu ispred tornja i koji žele samo da vide kreaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Gustava Ajfela, dizajniranu za Svetski sajam 1889. godine.

Nekada je Ajfelova kula bila najviši spomenik na svetu, a zahvaljujući strogom urbanom planiranju toranj se i dalje nadvija visoko iznad pariskog horizonta.

Toranj je prvi put otvoren za javnost 15. maja 1889, svega nekoliko dana nakon što je postavljen na Svetskom sajmu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ajfelov toranj slavi 130. rođendan

Izvor: Blic, 15.Maj.2019

Pariz danas proslavlja 130 godina Ajfelovog tornja, ššto će biti obeležženo večernjim laserskim spektaklom koji će prikazati važžne događaje u istoriji čuvenog spomenika.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.