Izvor: Luftika.rs, 22.Apr.2016, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreativna radionica za decu u Galeriji Matice srpske

Ciklus kreativnih radionica za decu u Galeriji Matice srpske nastavlja se i ove subote 23. aprila od 11 do 12.30 sati. Ciklus kreativnih radionica za decu u okviru izložbe Jedna francuska epizoda Save Šumanovića posvećen je slikaru Savi Šumanoviću, njegovim putovanjima u Pariz i zanimljivim avanturama koje je tamo doživeo.
Kroz nekoliko epizoda iz Savinog života, deca uče ko je bio ovaj slikar, kako je provodio vreme u Parizu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << i istovremeno upoznati francusku kulturu i umetnost prve polovine XX veka. U kreativnom delu radionica mališani će prikazati po jednu epizodu iz života slikara i na kraju dobiti svoju malu slikovnicu o Savi Šumanoviću.
Posle pariskih avantura, posetioci radionice će se pričom zajedno sa Savom vratiti u njegov rodni Šid. Mališani će saznati kako je nakon svih mogućnosti i doživljaja koje je nudio veliki grad, slikar pronašao inspiraciju u svom rodnom kraju, u prirodi i seoskoj idili.
– Pričaćemo kako je publika prihvatila njegove slike kada se vratio iz Pariza i kako je pozitivna i negativna kritika uticala na njega. Ovo će biti povod da pričamo kako kritika može da utiče na naša osećanja i kako treba da je prihvatimo. Poslednju stranu svoje slikovnice ispunićemo šidskim pejzažem sa kućom Save Šumanovića – najavljuju iz Galerije Matice srpske.
Najavu izložbe Muzeja savremene umetnosti Vojvodine pročitajte ovde.  

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.