Kolona Francuza odaje počast Žaku Širaku

Izvor: B92, 29.Sep.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolona Francuza odaje počast Žaku Širaku

Pariz -- Francuzi su počeli da odaju počast bivšem predsedniku Žaku Širaku. Kovčeg je izložen u Palati invalida u Parizu, a mimohod bi trebalo da traje do duboko u noć.

Širak, koji je preminuo u petak u 87. godini, biće sahranjen sutra, a do tada se očekuje da pored njegovog kovčega prodje veliki broj poštovalaca.

Već sada se na fotografijama može videti velika kolona ljudi koji čekaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da prođu pored kovčega i da se upišu u knjigu žalosti.

Od četvrtka uveče u knjigu žalosti u Jelisejskoj palati upisalo se oko 5.000m ljudi, prenosi portal Europe1.

Povorka će biti zaustavljena sutra u 07.00i, kako bi se od Širaka oprostila porodica, u prisustvu predsednika Emanuela Makrona.

Pogrebna povorka zatim će krenuti u crkvu San Sulpis, gde će biti održana memorijalna ceremonija u prisustvu tridesetak šefova država i vlada.

Širak će biti sahranjen na privatnoj ceremoniji na pariskom groblju Monparnas pored ćerke Loren, koja je preminula 2016. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolona Francuza odaje počast Žaku Širaku

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2019

PARIZ - Francuzi su danas počeli da odaju počast bivšem predsjedniku Žaku Širaku, čiji je kovčeg izložen u Palati invalida u Parizu, a mimohod bi trebalo da traje do duboko u noć.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.