Kad Merkelova naredi, Vučiću ne smeta zastava tzv. Kosova

Izvor: KMnovine.com, 06.Jul.2016, 01:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad Merkelova naredi, Vučiću ne smeta zastava tzv. ''Kosova''

Šiptarski list „Koha Ditore“ objavio je sliku Aleksandra Vučića, sa Konferencije o zapadnom Balkanu u Parizu, na kojoj se vidi da iza njega stoji zastava takozvane „republike Kosovo“.




Ranije je Srbija zahtevala da se tzv. Kosovo predstavlja na regionalnim samitima sa fusonotom koja se poziva na rezoluciju 1244, a danas >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << joj ne smeta da se iza njenih državnika vijori zvanična zastava „republike Kosovo“.



List je objavio kako se nekada Srbija protivila da se na regionalnim samitima pojavljuje Kosovo kao država sa svim prerogativima državnosti.
 
Međutim, navode u listu, Vučić je postepeno odustajao i prihvatao Kosovo kao nezavisnu državu, a pogotovo to čini u prisustvu nemačke kancelarke Angele Merkel, kao što je slučaj na ovom samitu.
NSPM


Izvor: Vaseljenska    :: © 2014 - 2016 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.