Julijan Vajgl prvi pik Pari Sen Žermena u januaru

Izvor: RTS, 16.Jan.2019, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Julijan Vajgl prvi pik Pari Sen Žermena u januaru

Pari Sen Žermen uradiće sve kako bi u januarskom prelaznom roku dovela Julijana Vajgla, mladog vezistu Borusije iz Dortmunda.
Tomas Tuhel je već radio sa defanzivnim vezistom u Nemačkoj, kada je nekadašnji fudbaler Minhena 1860 bio veoma važan (praktično krucijalan) deo tima.

Sportski direktor pariskog tima Antero Enrike imao je zadatak da Vajgla dovede još letos, u tome nije uspeo, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sada su u francuskom šampionu uvereni da će kompletirati transfer.
PSŽ veoma često igra sa Markinjosom kao „šesticom", što, iako je funkcionisalo veoma lepo, jeste tek improvizovano rešenje. Kako prenose mediji u Francuskoj, Vajgl je i te kako rešen da ponovo radi sa Tomasom Tuhelom.
„Ne mogu javno da govorim o tome. Vajgl je sjajan fudbaler i čovek, ali on je još uvek igrač Borusije. Ali igrač kakav je on nam je apsolutno neophodan", rekao je Tuhel, čiji tim se nalazi u Kataru na trening kampu.
Povoljna okolnost za PSŽ jeste da Vajgl trenutno ne igra previše u Borusiji, jer trener Lusijen Favr na terenu mnogo češće drži Vicela i Dilejnija.
Stanislav Lobotka, slovački vezista koji igra za Seltu iz Viga, takođe je razmatran u Parizu, ali mnogo realnije, u ovom trenutku, deluje njegov prelazak u Napoli, tim sa kojim je PSŽ, naravno, donedavno vojevao u Ligi šampiona.
Svi ovi igrači, međutim, svesni su (što ih možda, naposletku, i odvrati od dolaska u PSŽ) da je cilj svih ciljeva Pari Sen Žermena dovođenje Frenkija De Jonga iz Ajaksa na leto, kome je obećano mesto u prvoj ekipi, a sve sa namerom da se holandski fudbaler privoli u Pariz, a ne u neki od mnogobrojnih drugih evropskih giganata koji bi ga takođe veoma rado doveli.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.