Huligani PSŽ-a izazvali nerede posle utakmice sa Zvezdom

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2018, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huligani PSŽ-a izazvali nerede posle utakmice sa Zvezdom

Incidenti su izbili između pripadnika francuskih snaga bezbednosti i nekoliko stotina ljudi s kapuljačama ispred ulaza na stadion Park prinčeva u Parizu, odmah po završetku utakmice između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde u Ligi šampiona.

Kako je javio novinar Frans presa na licu mesta, između 300 i 400 osoba s kapuljačama >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i dimnim bombama gađalo je pripadnike snaga bezbednosti raznim predmetima.

Francuski mediji navode da je reč o huliganima PSŽ-a iz ozloglašene navijačke grupe "Collectif ultras Paris (CUP)" koji su napustili stadion "Park prinčeva" pet do deset minuta pre kraja meča, kako bi u okolnim ulicama tražili navijače Crvene zvezde i sukobili se sa njima.

Dnevnik "Parizjen" navodi da su prvo pretučene dve osobe za koje se pretpostavlja da su navijači Crvene zvezde, te da su se francuski huligani potom ustremili ka grupi od pedesetak srpskih navijača.

Huligani su bacali dimne bombe na kordon policije koja je odgovorila suzavcem. Policija je posle 20-ak minuta uspela da raščisti gužvu.

Des bagarres opposant des supporters parisiens à des fans serbes ont lieu actuellement autour du Parc des Princes. La police a fait usage de gaz lacrymogènes et tente de disperser les belligérants. #PSGFKCZpic.twitter.com/NgtN35buF3

Inače, severna tribina stadion "Park prinčeva" bila je zatvorena upravo zbog incidenata koje je ova huliganska grupa CUP izazvala prošlog marta na utakmici sa Real Madridom.

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su na Parku prinčeva Crvenu zvezdu sa 6:1, u drugom kolu Grupe C u Ligi šampiona.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Incident

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.