Holcim prodaje pogone u Srbiji irskoj kompaniji

Izvor: Beta, 02.Feb.2015, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holcim prodaje pogone u Srbiji irskoj kompaniji

PARIZ, 2. februara 2015. (Beta) - Dve vodeće kompanije u oblasti proizvodnje gradjevinskih materijala - Holcim i Lafarž, saopštile su u ponedeljak da su u procesu najavljenog fuzionisanja postigle dogovor o prodaji irskoj kompaniji CRH dela svoje imovine u većem broju zemalja, uključujući i imovinu Holcima u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, imovina uključuje delove poslovanja dve kompanije u sedam evropskih zemalja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Kanadi, Brazilu, Filipinima i SAD, a vrednost ugovora iznosi 6,5 milijardi eura.

Evropske zemlje u kojima će biti otudjeni delovi Holcima ili Lafarža su Nemačka, Rumunija i Velika Britanija, gde će biti prodata imovina Lafarža, i Francuska, Madjarska, Slovačka i Srbija, gde će biti prodata imovina Holcima.

Holcim u Srbiji poseduje cementaru u Popovcu kod Paraćina i fabriku betona u Beogradu.

Lafarž je vlasnik cementare u Beočinu i fabrike betona i cementa u Beogradu.

Kompanije Holcim i Lafarž najavile su ranije fuzionisanje u najveću svetsku kompaniju za proizvodnju cementa i gradjevinskih materijala, LafaržHolcim, a tela za zaštitu konkurencije uslovila su to spajanje prodajom dela imovine obe kompanije.

CRH je proizvodjač gradjevinskih materijala koji posluje na 3.400 lokacija u 35 zemalja i ima pogone, izmedju ostalog, i u Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj, Madjarskoj, Rumuniji i Ukrajini, kao i Kini, SAD i drugim zemljama.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.