Hiljade Francuza na protestu protiv reformi Zakona o radu

Izvor: N1 televizija, 23.Sep.2017, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade Francuza na protestu protiv reformi Zakona o radu

Hiljade Francuza protestovalo je na trgu Bastilja u Parizu protiv reforme Zakona o radu predsednika Emanuela Makrona.

Pristalice lidera opozicione radikalne levice u Francuskoj Žan-Lika Melanšona zahtevali su od aktuelnog francuskog predsednika da podnese ostavku, prenosi France 24.

Melanšon iz stranke "Nepokorena Francuska" pozvao je na protest zbog sporne reforme zakona o radu. On je poručio su demonstranti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << došli u Pariz iz 150 gradova širom Francuske.

Na vrhu kamiona u koloni nalazio se veliki balon sa natpisom "Makrone, podnesi ostavku". Demonstranti su nosili transparente na kojima je pisalo da je reforma zakona o radu "socijalni državni udar".

Francuski predsednik Emanuel Makron potpisao je u petak u direktnom televizijskom prenosu direktive kojima stupa na snagu reformisani Zakon o radu, jedno od njegovih glavnih predizbornih obećanja.

Novi Zakon o radu će, izmedju ostalog, poslodavcima omogućiti da lakše otpuštaju i zapošljavaju radnike i pojednostaviti pregovore poslodavaca i zaposlenih.

Makron tvrdi da su reforme neophodne radi jačanja stagnirajuće francuske ekonomije i povećanja broja radnih mesta.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Hiljade Francuza protestovalo protiv Makrona

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Sep.2017

Hiljade Francuza protestovalo je danas na trgu Bastilja u Parizu protiv reforme zakona o radu predsednika Emanuela Makrona...Pristalice lidera opozicione radikalne levice u Francuskoj, Žan-Lika Melanšona zahtevali su od aktuelnog francuskog predsednika da podnese ostavku, prenosi France 24...Melanšon...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.