Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2012, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski homoseksualci moći će da usvajaju decu

PARIZ -

Homoseksualni parovi u Francuskoj od sledeće godine će moći da sklapaju brakove i usvajaju decu, objavio je danas premijer Žan-Mark Ejro.

"Od prve polovine 2013. godine pravo na sklapanje braka i usvajanje dece imaće svi parovi bez diskriminacije. Naše društvo se razvija, a način života i mentalitet se menjanju i vlada će odgovoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na to", rekao je on u parlamentu, preneo je AFP.

U Parizu je pre samo nekoliko dana održana "Parada ponosa", koju je ove godine pratilo obećanje nove socijalističke vlade da će legalizovati gej brakove i pravo na usvajanje dece.

Rezultati nedavne ankete, koju je sprovela agencija IFOP, pokazali su da homoseksualci i lezbejke u Francuskoj čine 6,5 odsto biračkog tela, a katolici, poređenja radi, samo 4,5 odsto.

Gej brakovi su već dozvoljeni u nekim evropskim državama kao što su Belgija, Danska, Finska, Nemačka, Island, Holandija, Norveška, Španija, Švedska i Velika Britanija.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.