Francuska policija uhapsila, pa pustila bombaša samoubicu

Izvor: Politika, 17.Nov.2015, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska policija uhapsila, pa pustila bombaša samoubicu

Ahmed el Muhamed pokušao je 20. oktobra da uđe u Veliku Britaniju preko tunela Lamanš, pokazala je dokumentacija Interpola koja je prosleđena MUP-u Srbije

Ahmed el Muhamed, jedan od terorista koji je izveo napad u Parizu, bio je uhapšen 20. oktobra pri pokušaju ulaza u tunel Lamanš koji spaja Francusku i Veliku Britaniju, tvrde za „Politiku” u MUP-u Srbije, pozivajući se na podatke dobijene preko Interpola.

Francuska policija je posredstvom Interpola >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << zatražila podatke od svih ostalih zemalja, među kojima je i policija Srbije, o osobi Ahmed el Muhamed. U dopisu Interpola, tvrde u MUP-u, piše da je ta osoba bila uhapšena pri pokušaju ulaska u Veliku Britaniju i da se predstavila kao Ahmed Muhamed koji je rođen 1. januara 1990. godine. Pretpostavlja se da je reč o bombašu samoubici koji se razneo eksplozivom nedaleko od stadiona Francuska u petak uveče.

Iz policije Srbije odgovoreno je da je ukupno osam osoba sa istim imenom ušlo u našu zemlju, od kojih su petorica iz Sirije, a trojica iz Iraka.

Sudeći po podacima sa sajta solidarnost sa imigrantima u Kaleu, koji prati dešavanja u izbegličkom kampu nadomak Lamanša odakle izbeglice pokušavaju da pređu u Veliku Britaniju, za dan 20. oktobar se navodi da je uhapšeno ukupno 50 osoba poreklom iz Sirije. Oni su dva dana kasnije prevezeni u Nim, posle u Tuluz, pa na kraju u Pariz. Sudeći po tim podacima, francuska policija je Ahmeda Muhameda prebacila do glavnog grada Francuske gde je mesec dana kasnije učestvovao u terorističkim napadima.

Podsetimo, Ahmed el Muhamed je ušao u Srbiju 7. oktobra ove godine iz Makedonije. Dan kasnije je otišao u Hrvatsku. Osoba sa istim pasošem i istim podacima je stigla u Srbiju i 14. novembra. MUP Srbije u tome nije primetio ništa neobično sve do ove subote.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.