Francuska odbila da izruči člana Pink pantera

Izvor: Večernje novosti, 28.Avg.2013, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska odbila da izruči člana "Pink pantera"

PARIZ - Francuski sud je danas odbacio zahtev Švajcarske za izručenje jednog muškarca rođenog u Crnoj Gori, za kojeg se sumnja da je član međunarodne grupe pljačkaša "Pink panter", a koji je uhapšen u Monpeljeu 19. avgusta.Zoran Tomović, poreklom iz Crne Gore, ali sa državljanstvima Francuske i Makedonije, bio je u bekstvu otkad je u maju pobegao iz zatvora u Švajcarskoj, gde je služio kaznu zbog oružane pljačke, prenela je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << agencija AFP.Tomović (47), inače bivši vojnik francuske Legije časti, uhapšen je u svojoj kući na širem području Monpeljea 21. avgusta, a prilikom hapšenja je pokušao da pobegne kroz prozor, što mu nije uspelo.Sud u francuskom gradu Nimu, nedaleko od Monpeljea, doneo je odluku da Tomović ne bude izručen Švajcarskoj zato što Francuska ne izručuje svoje državljane.Sumnja se da je Tomović učestovao u pljačkama nakita u Švajcarskoj, Nemačkoj, Austriji, Monaku, Britaniji, Japanu, Francuskoj i Dubaiju.Grupa pljačkaša "Pink panter", čiji su članovi uglavnom sa prostora bivše Jugoslavije, najuspešniji su pljačkaši nakita na svetu, navodi francuska agencija.Prema podacima Interpola, oni su od 1999. u spektakularnim akcijama opljačkali nakit u ukupnoj vrednosti od 330 miliona evra.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Francuska odbila da izruči člana "Pink pantera"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2013

Francuski sud je danas odbacio zahtev Švajcarske za izručenje jednog muškarca rođenog u Crnoj Gori, za kojeg se sumnja da je član međunarodne grupe pljačkaša "Pink Panter", a koji je uhapšen u Monpeljeu 19. avgusta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.