Francuska ne odustaje od konferencije UN o klimi?

Izvor: RTS, 15.Nov.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska ne odustaje od konferencije UN o klimi?

Pariz ne dovodi u pitanje održavanje konferencije o klimi koja bi, kako je predviđeno, trebalo da bude održana od 30. novembra do 11. decembra nadomak francuske prestonice, ali će bezbednost biti pojačana posle sinoćnih napada, prenosi pariski list "Figaro", pozivajući se na francuske diplomatske izvore.
Ne razmatra se odlaganje, promena mesta održavanja ili otkazivanje konferencije o klimi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "COP21" koja bi trebalo da počne 30. novembra, navodi Figaro.
Kako se očekuje, oko 118 šefova država i vlada prisustvovaće konferenciji koja će biti održana u Buržeu kod Pariza, a smatra se da će to biti jedna od poslednjih prilika da se postigne svetski sporazum o smanjenju emisija štetnih gasova.
Tom prilikom se očekuje i dolazak od 20.000 do 40.000 predstavnika iz 195 zemalja učesnica.
Francuska vlada je juče, pre nego što je izveden niz napada u Parizu, uspostavila na mesec dana pojačane kontrole na granicama, podseća francuski list.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Francuska ne odustaje od konferencije UN o klimi?

Izvor: RTS, 15.Nov.2015

. Pariz ne dovodi u pitanje održavanje konferencije o klimi koja bi, kako je predviđeno, trebalo da bude održana od 30. novembra do 11. decembra nadomak francuske prestonice, ali će bezbednost biti pojačana posle sinoćnih napada, prenosi pariski list "Figaro", pozivajući se na francuske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.