Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2017, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Zbog oluje 250.000 domaćinstava bez struje

PARIZ - Zbog snažnih udara vjetrova koji su dostizali brzinu od 148 kilometara na čas, došlo je do prekida u snabdijevanju strujom na jugozapadu Francuske gdje je 250.000 domaćinstava ostalo bez struje.

Najviše su pogođeni departmani Šarant i Žironda, a u susjednom regionu Land ugroženo je još 1.000 domova, saopštila je francuska elektroenergetska kompanija Enedis, prenosi AFP.

Lokalni vatrogasci primili su više od 140 poziva, uglavnom o oborenim stablima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << oštećenim elektroenergetskim linijama i o blokiranim cestama, saopštili su zvaničnici.

Kako se očekuje, slabija oluja mogla bi da pogodi zapadnu obalu Francuske u nedjelju, navodi Fena.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.