Francuska: Pred sudijom osam osumnjičenih ekstremista

Izvor: Blic, 22.Okt.2017, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Pred sudijom osam osumnjičenih ekstremista

Francusko tužilaštvo zatražilo je od suda da odredi pritvor za osam osumnjičenih ekstremista krajnje desnice protiv kojih je pokrenuta zvanična istraga prema optužbama za terorizam, saopšteno je iz kancelarije tužioca u Parizu.

Prema rečima neimenovanog izvora, osam uhapšenih osumnjičeno je za planiranje napada na mete poput verskih lokacija, političare ili članove etničkih manjina.

Početkom sedmice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mediji su naveli da su među potencijalnim metama bili lider krajnje levice Žan-Luk Melenšon i portparol Vlade Kristof Kastaner.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb izjavio je da su istražioci pre hapšenja pratili osumnjičene i da su utvrdili da mete još nisu bile jasno utvrđene.

Među osmoricom osumnjičenih su trojica 17-godišnjaka, a preostali imaju do 29 godina.

Policija je u sklopu istrage uhapsila deset osoba, a dve su oslobođene optužbi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.