Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Četri osobe privedene zbog terorizma

Francuska policija i bezbjednosni izvori saopštili su da su zbog povezanosti sa napadima u Parizu u januaru privedene četiri osobe.

Među uhapšenima je kao se navodi i jedna policajka.

Dvoje zvaničnika koji su željeli da ostanu neimenovani jer je istraga u toku, rekli su za AP da je jedna od privedenih osoba imala veze sa Amedijem Kulibalijem.

Kulibali je, kako je prenio AP, ubio ženu policajca 8. januara a posle toga još četiri Jevreja u košer-supermarketu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << nakon čega su ga ubili organi bezbjednosti.

Prema tim izvorima, u zatvoru je i Kulibalijeva poznanica, policajka, koja je prešla u islam prije dvije godine.

Ona je suspendovana s posla početkom februara. Uhapšena je zajedno sa svojim momkom, za kojeg se vjeruje da je bio blizak Kulibaliju i za kojim je takođe raspisana potjernica, ali za posebne optužbe, u vezi sa drogom.

Isti izvori su rekli da nemaju podatke o preostale dvije uhapšene osobe.

Izuzev trojice ubijenih napadača, nijedna osoba se ne dovodi u direktnu vezu sa napadima od 7. do 9. januara na satirični list Charlie Hebdoe i supermarket, u kojima je poginulo 20 ljudi, uključujući i napadače.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Uhapšene četiri osobe zbog napada u Parizu u januaru

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Mar.2015

PARIZ - Francuska policija i bezbjednosni izvori rekli su danas da su privedene četiri osobe zbog povezanosti sa napadima koji su terorisali Pariz u januaru ove godine, i da se među njima nalazi i jedna žena policajac...Dvoje zvaničnika koji su želeli da ostanu neimenovani jer je istraga u toku,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.