Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jan.2016, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Europol: ID će pokušati sa novim napadima u Evropi

Militantna grupa "Islamska država" (ID) i druge slične grupe vjerovatno rade na pripremi novih operacija u Evropi nakon napada na Pariz u novembru prošle godine, saopštila je u ponedjeljake, 25.januara, evropska policijska agencija Europol.

U izvještaju Europla se navodi:

"Postoje svi razlozi da očekujemo da će ID i njima inspirisani teroristi ili druge religiozno inspirisane terorističke grupe preduzeti terorističke napade negdje u Evropi, naročito u Francuskoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << sa namjerom da izazovu masovne žrtve među civilnom populcijom.Ovo je dodatna prijetnja uz usamljene pojedinačne napadače, što se ne može isključiti".

Na press konferenciji na kojoj je obilježeno otvaranje Evropskog antiterorističkog centra u Europolu, koji će biti stacioniran u Hagu, direktor Rob Wainwright, je rekao da je procjena EU šefova za nacionalnu sigurnost  pokazala da "Islamska država" ima "volju i sposobnost da izvede nove napade u Evropi".
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.