Brnabić: Odluka Vučića ispravna, mi bismo drugačije postupili

Izvor: RTS, 14.Nov.2019, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Odluka Vučića ispravna, mi bismo drugačije postupili

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne ode na samit EPP u Zagreb ispravna, ali da bi Srbija, da je bila domaćin, postupila drugačije.
Ana Brnabić je navela da je odluka u potpunosti ispravna i da Vučić nije želeo da dalje antagonizuje situaciju.

"Ponovo je poslao poruke mira i tolerancije. Da smo mi bili domaćini, mi bismo bili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << drugačiji domaćini", rekla je Brnabićeva novinarima u Parizu, posle učešća na GovTek samitu.
Kako je dodala, Vučić je jasno obrazložio svoju odluku.
"Ne bih imala šta da dodam. Reći ću da mi je žao, jer je svaka prilika za posetu - dobra prilika", navela je Brnabićeva.
Ukazala je na "neverovatnu hajku Hrvatske protiv Srbije i svega što radi predsednik Vučić kako bi Srbija išla ka budućnosti, ali i ceo region".
"Za mene je to neverovatno, jer je Hrvatska bila samo domaćin, a organizator Evropska narodna partija i kao domaćini trebalo bi da se malo drugačije ponašaju prema pozivima sa strane. To je njihova stvar, ali žao mi je što je do ovoga došlo", istakla je Brnabićeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Ispravna odluka Vučića da ne ide u Zagreb

Izvor: Blic, 14.Nov.2019

Predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je kao ispravnu odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne ode na samit Evropske narodne partije (EPP) u Zagreb i navela da bi Srbija postupila drugačije da je bila domaćin.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.