Brnabić: Ispravna odluka Vučića da ne ide u Zagreb

Izvor: Press, 15.Nov.2019, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Ispravna odluka Vučića da ne ide u Zagreb

Predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je kao ispravnu odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne ode na samit Evropske narodne partije (EPP) u Zagreb i navela da bi Srbija postupila drugačije da je bila domaćin.
Foto:blic
Brnabićeva je naglasila da Vučić nije želeo dalje da antagonizuje situaciju, kao i da je ponovo poslao poruke mira i tolerancije.
"Da smo mi domaćini, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << mi bismo bili drugačiji", rekla je Brnabićeva novinarima u Parizu poslije učešća na Govtek samitu, prenose beogradski mediji.

Ona je navela da je Vučić jasno obrazložio svoju odluku i da ona nema šta tome da doda.
"Reći ću da mi je žao, jer je svaka prilika za posetu - dobra prilika", navela je Brnabićeva.


Ona je ukazala na to da se u Hrvatskoj vodi neverovatna hajka protiv Srbije i svega što radi Vučić kako bi Srbija išla ka budućnosti, ali i celi region.
"Za mene je to neverovatno jer Hrvatska je bila samo domaćin, a organizator Evropska narodna partija i kao domaćini trebalo bi da se malo drugačije ponašaju prema pozivima sa strane. To je njihova stvar, ali žao mi je što je do ovoga došlo", rekla je Brnabićeva.
Foto: Predsedništvo Srbije / Tanjug
Aleksandar Vučić
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da ne putuje u Zagreb na kongres EPP-a, a kao razlog je naveo medijsku harangu koja se vodi u gotovo svim hrvatskim medijima protiv njegovog dolaska u Hrvatsku i to da ne želi da utiče na dodatno pogoršanje položaja Srba u toj zemlji.
Vučić, koji je pozvan na kongres 20. i 21. novembra kao lider Srpske napredne stranke (SNS), uputio je pismo predsedniku Evropske narodne partije Žozefu Dolu u kojem je obrazložio svoju odluku i zahvalio za poziv da se obrati na tom skupu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.