Brižit Bardo kritikuje Poljsku i Madjarsku

Izvor: Beta, 12.Dec.2014, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brižit Bardo kritikuje Poljsku i Madjarsku

PARIZ, 12. decembra 2014. (Beta-AFP) - Francuska glumica i borkinja za zaštitu životinja Brižit Bardo zatražila je u četvrtak od vlasti u Madjarskoj i Poljskoj da živim guskama i patkama ne čupaju perje, posle objavljene reportaže o toj praksi.

Francuska televizija Frans 2 emitovala je prošle nedelje reportažu sa "strašnim slikama čupanja perja na živim guskama i patkama na madjarskim i poljskim farmama koje drže >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << živinu u neprikladnim uslovima", rekla je glumica.

Brižit Bardo je tu praksu čupanja perja ocenila kao "varvarsku operaciju" i podsetila da su Madjarska i Poljska ratifikovale Evropsku konvenciju o zaštiti životinja za uzgoj na farmama.

"Morate da zabranite tu gnusnu i sramnu praksu u zemljama Evropske unije. Kada zemlja ratifikuje konvenciju, treba da je poštuje", navodi se u glumičinom pismu vlastima u Varšavi i Budimpešti.

To perje se obično koristi za odeću, posebno za zimske perjane jakne.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Brižit Bardo: Ne čupajte perje guskama i patkama

Izvor: Blic, 12.Dec.2014

Francuska glumica i borkinja za zaštitu životinja Brižit Bardo zatražila je u četvrtak od vlasti u Mađarskoj i Poljskoj da živim guskama i patkama ne čupaju perje, posle objavljene reportaže o toj praksi...Francuska televizija Frans 2 emitovala je prošle nedelje reportažu sa "strašnim slikama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.