Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Nov.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel: Vanredne mere i dalje na snazi

U Briselu su drugi dan zaredom na snazi najviše mere bezbednosti uvedene nakon terorističkih napada u Parizu pre devet dana, pa su ulice belgijske prestonice uglavnom prazne, a policijska potraga za osumnjičenim napadačem iz Pariza Salahom Abdeslamom se nastavlja.

Belgijski nacionalni Krizni centar je u subotu povećao mere obezbeđenja na širem području Brisela na nivo četiri, koji označava "ozbiljnu i neposrednu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << opasnost" od terorističkih napada, prenela je agencija AP.

 Podzemna železnica ne radi, a zvaničnici su preporučili otkazivanje svih sportskih takmičenja i aktivnosti na javnim mestima, kao i zatvaranje trgovinskih centara.

Belgijski zvaničnici navode da su te mere preporučene zato što bi normalno odvijanje aktivnosti u gradu zahtevalo jače obezbeđenje.

U planu je da u nedelju popodne bude održan sastanak belgijskog Regionalnog saveta za bezbednost, na kojem će biti odlučivano o novim merama.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.