Izvor: RTS, 07.Avg.2020, 13:39

Bivši španski kralj Huan Karlos u Abu Dabiju

Bivši španski kralj Huan Karlos odseo je u ekskluzivnom hotelu "Emirat palas" u Abu Dabiju, u kome se nalazi od ponedeljka, kada je napustio Španiju, prenosi španski ABC.
Zvaničnici Ujedinjenih Arapskih Emirata i menadžment hotela nisu bili dostupni za komentar, prenosi Rojters.

Španski portal navodi da je bivši kralj (82) privatnim avionom sa četiri telohranitelja i još jednom osobom preko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pariza stigao u Abu Dabi u ponedeljak ujutru, odakle je sa aerodroma helikopterom prebačen u državni hotel "Emirat palas".
Portparol španske kraljevske palate rekao je da ne zna gde se trenutno nalazi bivši španski kralj, a njegov advokat nije bio dostupan za komentar.
Pojedini španski mediji preneli su da je bivši kralj otišao u Dominikansku republiku, dok su drugi navodioi da je u Portugalu gde je proveo veći deo mladosti.
Vrhovni španski sud pokrenuo je u junu istragu o umešanosti Huana Karlosa u malverzacije sa ugovorom o brzoj železnici sa Saudijskom Arabijom, a švajcarski Tribjun preneo je da je Huan Karlos primio 100 miliona dolara od pokojnog saudijskog kralja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Huan Karlos – od Frankovog naslednika koji je vratio demokratiju do bivšeg kralja u bekstvu

Izvor: RTS, 08.Avg.2020, 06:27

Bivši španski kralj Huan Karlos Prvi je poslednjih dana u centru pažnje zbog istrage koja je pokrenuta protiv njega. Osim toga što je bio prvi kralj Španije posle Frankove vladavine, stekao je veliko poverenje naroda nakon ponovnog uvođenja demokratije u Španiju, koje je izgubio zbog brojnih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.