Belgijski ministar: Uhvatili smo ga

Izvor: B92, 18.Mar.2016, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgijski ministar: Uhvatili smo ga

Brisel -- Belgijski ministar za migracije Teo Franken potvrdio da je da je uhapšen Salah Abdeslam, glavni osumnjičeni za terorističke napade u Parizu.

"Uhvatili smo ga", napisao je Franken na Tviteru, prenosi AFP.

U akciji hvatanja, Abdeslam je zadobio povredu noge, saopštila je francuska policija.

Francuski predsednik Fransoa Oland potvrdio je novinarima u Briselu da je policijska operacija u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Molenbeku u vezi sa terorističkim napadima u Parizu.

Belgijsko federalno tužilaštvo prethodno je potvrdilo da su u jednom briselskom stanu koji je policija pretresla ove nedelje, pronađeni otisci prstiju Salaha Abdeslama.

Bela kuća je, nakon što je objavljeno da je Abdeslam uhvaćen, saopštila da su SAD pomagale francuskim i belgijskim vlastima da pojačaju bezbednost od novembarskih napada u Parizu i da će to nastaviti da čine.

"SAD imaju značajna sredstva i mogućnosti i mi smo ih iskoristili da pomognemo Francuzima i Belgijancima u sprovođenju istrage o napadima i merama koje su preduzeli da zaštite svoju zemlju", rekao je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

"Mi ćemo nastaviti da budemo u bliskom kontaktu sa njima u vezi ovoga", naveo je Ernest, prenosi Rojters.

Belgijski premijer Šarl Mišel izjavio je večeras da su u Briselu uhapšene tri osobe, među kojima Salah Abdeslam, glavni osumnjičeni za terorističke napade u Parizu u novembru prošle godine, javile su svetske agencije.

"Uhapsili smo Salaha Abdeslama. Uhapsili smo tri osumnjičene osobe", rekao je Mišel na konferenciji za novinare na kojoj je prisustvovao francuski predsednik Fransoa Oland.Abdeslam je ranjen u nogu tokom policijske operacije u briselskoj četvrti Molenbek, ; pretežno naseljenom muslimanskim doseljenicima iz Maroka i gde je i on sam odrastao.

Oland je na istoj konferenciji za novinare rekao da je Abdeslam zvanično identifikovan i da se nada da će ga belgijske vlasti ubrzo izručiti Francuskoj.

Izvori bliski belgijskoj vlasti saopštili su da je odmah posle vesti o hapšenju, američki predsednik Barak Obama telefonom razgovarao s Mišelom i Olandom kojima je "čestitao" na hapšenju glavnog osumnjičenog za napade 13. novembra u Parizu u kojem je stradalo 130 i povređeno više od 350 ljudi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Belgijski ministar potvrdio: Uhvatili smo ga!

Izvor: Vesti-online.com, 18.Mar.2016

Belgijski ministar za migracije Teo Franken potvrdio da je da je uhapšen Salah Abdeslam, glavni osumnjičeni za terorističke napade u Parizu..."Uhvatili smo ga", napisao je Franken na Tviteru, prenosi AFP...U akciji hvatanja, Abdeslam je zadobio povredu noge, saopštila je francuska policija...Francuski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.