ZA NASILJE NA SPLITSKOJ GEJ PARADI 24 KRIVIČNE PRIJAVE

Izvor: Kurir, 25.Jun.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA NASILJE NA SPLITSKOJ GEJ PARADI 24 KRIVIČNE PRIJAVE

ZAGREB - Dve sedmice nakon nasilja na splitskom gej prajdu, prijavljeno je ukupno 57 lica, pri čemu je 25 dobilo krivične prijave, dok su 32 lica dobila prekršajne prijave, saopštila je splitska policija.

Navedeno je da su 24 osobe prijavljene zbog nasilničkog ponašanja u vezi sa zločinom iz mržnje dok je jedan muškarac iz Solina prijavljen zato što je sprečavao službeno lice u obavljanju dužnosti. On je policajca >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << hvatao za ruke pokušavajući da ga spreči u privođenju nekoliko lica koja su na učesnika povorke bacala kamenje.

Za vreme prolaska učesnika manifestacije splitskom rivom više hiljada građana vređalo ih je i gađalo svom i svačim, pri čemu je povređeno desetak ljudi, uključujući i novinare i policajce.

Zbog nasilja su iz evropskih zemalja prozvali Hrvatsku koja je dan ranije dobila preporuku Evropske komisije za kraj pregovora s EU. Deseti "Zagreb prajd" koji je održan naredne subote protekao je bez značajnih incidenata, a policija je privela 17 ljudi, bilo da nisu imali dokumente, bili da su vređali povorku.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.