Vojska otvara vrata gej populaciji

Izvor: B92, 26.Maj.2010, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska otvara vrata gej populaciji

Gej lezbejski info centar saopštio je da pripadnici i pripadnice gej i lezbejske populacije mogu konkurisati za profesionalne vojnike u Vojsci Srbije.

Ta nevladina organizacija navodi da "želi da informiše gej-lezbejsku populaciju u Srbiji da, za razliku od Amerike i mnogih drugih država, mogu biti pripadnici Vojske Srbije i profesionalni vojnici".

U sklopu nastavka procesa profesionalizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oružanih snaga, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za prijem profesionalnih vojnika, koji će trajati do 31. maja, podseća se u saopštenju.

"Svi gej muškarci i lezbejke koji to žele i ispunjavaju uslove konkursa mogu se prijaviti, jer Vojska Srbije ne diskriminiše kandidate na osnovu seksualne orijentacije", naveo je taj centar.

Gej lezbejski info centar je pozvao Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije da najstrožije sankcioniše bilo kakvo maltretiranje i šikaniranje pripadnika oružanih snaga na osnovu seksualne orijentacije.

"Apelujemo da principe borbe protiv diskriminacije dokazuju i u praksi, ne samo u teoriji, i učine sve da se u Vojsci Srbije sve manjinske grupe osećaju dobrodošle", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.