U iščekivanju gej brakova u Njujorku

Izvor: B92, 27.Jun.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U iščekivanju gej brakova u Njujorku

Odmah nakon što je legalizovan gej brak u Njujorku, modni dizajner, Malkolm Haris je na Tviteru zaprosio svog dečka. U Bostonu, planer gej venčanja, odlučuje da se preseli u Njujork. U Bruklinu su pristigli prvi zahtevi za crkveno venčanje gej para.

Svi koji su planirali da odu iz države kako bi se venčali, sada su rešili da ostanu, a crkve koje ne smatraju da je to greh su otvorile svoja vrata i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << očekuju ceremonije.

Iako se na stupanje Zakona na snagu mora čekati 30 dana, modni kreator je odlučio da to učini odmah.

„To će biti sasvim tradicionalno. U „Four Seasons", mestu koje je za mene kao gej crkva", kaže Haris.

Prečasni Steven H. Felps je samo jedan od onih koji su raširenih ruku dočekali ovaj Zakon. Ivon Lindzi (55) i njena partnerka Ilejn Livingston (62) su sa suzama dočekale Zakon i planiraju da se venčaju nakon 2 godine zajedničkog života.

Planer venčanja kaže da je premeštanje posla u Njujork pitanje opstanka i logičan sled stvari. Sada će se razviti i turizam koji za cilj ima venčanje u Njujorku.

„Venčanja su predivna. Previše je očekivanja, obožavanja. Parovi su na ovo čekali godinama, i kada ste u blizini te energije skoro da ne postoji osoba kojoj ne poteknu suze."

U crkvi „Greenpoint Reformed", zvaničnici koji su se i sami venčali pre nekoliko godina u Masačusetsu, kažu da su vodili već nekoliko gej venčanja. Ali isto tako kažu da će u Njujorku biti mnogo veselije i srećnije, jer je poseban osećaj venčati se kod kuće.

„Svaki put je ukus venčanja pomalo gorak jerimateutisak da radite nešto što niko nigde ne prihvata."
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.