Svetski šampion Gej ostao bez finala na 100 metara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski šampion Gej ostao bez finala na 100 metara

PEKING - Svetski šampion u trčanju na 100 metara Tajson Gej nije danas u Pekingu uspeo da se kvalifikuje za finale u toj disciplini, što je jedno od najvećih iznenađenja do sada na Olimpijskim igrama.

Gej je u drugoj polufinalnoj trci završio takmičenje kao peti rezultatom 10,05 sekundi, dok su njegovi najveći konkurenti, svetski rekorder Jamajčanin Usain Bolt i njegov zemljak Asafa Pauel >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uspeli da se plasiraju u finale.

"Nemam nikakvih opravdanja, prilično sam potresen", izjavio je posle polufinalne trke jedan od najboljih sprintera sveta Gej. Amerikanac je pre mesec dana doživeo povredu potkolenice, zbog čega je morao da odustane od trke na 200 metara i da se fokusira samo na disciplinu 100 metara.

Pre današnjeg neuspeha očekivalo se da će se Gej u finalu ravnopravno boriti sa Jamajčanima Boltom i Pauelom za zlato, ali sada se ocenjuje da će o zlatu odlučivati samo Jamajčani.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.