Spilberg dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima

Izvor: Blic, 24.Sep.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spilberg dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima

Američki sineasta Stiven Spilberg i njegova supruga Kejt Kepšo dali su 100.000 dolara za podršku brakovima osoba istog pola, uoči referenduma čiji je cilj da zabrani takve zajednice u Kaliforniji.



"Da, on i Kejt su dali takav poklon", rekao je režiserov portparol Marvin Livi agenciji Frans pres.

Prošle sedmice isti gest napravio je holivudski glumac Bred Pit.

Homoseksualni brakovi legalizovani su u Kaliforniji u junu. Protivnici takvih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zajednica prikupili su dovoljno potpisa kako bi mogli da zatraže organizovanje referenduma i poništavanje odluke koju je Vrhovni sud Kalifornije doneo u junu. Referendum pod nazivom "Predlog 8" zakazan je za 4. novembar.

"Upisivanjem diskriminacije u Ustav, predlog 8 ima za cilj da eliminiše pravo svakog građanina da stupi u brak, kakvo god da je njegovo seksualno opredeljenje. Takvoj diskriminaciji nije mesto ni u Ustavu Kalifornije, niti u bilo kom drugom", piše u saopštenju Spilbergovih koje je objavio list "Varajeti".
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.