Olivije Žiru uz gej fudbalere

Izvor: Mondo, 15.Nov.2018, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olivije Žiru uz gej fudbalere

Francuski reprezentativac, napadač Čelsija Olivije Žiru kaže da je mnogo teško u današnjem fudbalu priznati da si homoseksualac i da razume njihovu bol.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Homoseksualnost među fudbalerima svakako postoji, baš kao i među drugim ljudima iz drugih oblasti života.

Ali, baš u fudbalu je malo onih koji su javno istupili i rekli: "Ja sam gej".

Napadač >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Čelsija, francuski reprezentativac Olivije Žiru podržava svoje kolege homoseksualce i ističe da razume njihovu bol i koliko im je stvarno teško da to javno kažu.

"Gotovo da je njima nemoguće da to kažu, takve su okolnosti. Znate, u svlačionici je mnogo testosterona, zajednički su tuševi, svi smo tu na okupu... nezgodno je, ali tako je", rekao je Žiru u intervjuu pariskom "Figarou".

Žiru je pre šest godina pozirao za naslovnu stranu jednog gej magazina. I kaže da mu to nimalo nije smetalo. U intervjuu su ga podsetili da je do sada jedini fudbaler u Premijer ligi koji je otvoreno priznao da je gej bio Tomas Hiclšperger, koji se povukao iz fudbala 2013. godine.

"Razumem bol i tešku poziciju tih momaka koji treba javno da istupe i kažu - 'da, ja sam gej'. To je zaista pravi prihiloški test ličnosti i izdržljivosti karaktera. Ja sam veoma tolerantan prema gej osobama. Kada sam igrao za Monpelje fotografisao sam se za naslovnu stranu jednog gej magazina. U Arsenalu su me jednom prilikom pitali da li bih nosio oznaku duginih boja (obeležje homoseksualaca, prim. aut.) i rekao sam da hoću, bez problema", kaže on i ističe:

"Mora još mnogo da se radi da se fudbal približi savremenim tokovima u svetu".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.