Obradović: Zabraniti gej paradu u narednih 100 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2022, 17:07

Obradović: Zabraniti gej paradu u narednih 100 godina

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da će njihova poslanička grupa predati predlog zakona o zabrani propagande homoseksualizma i transrodnosti maloletnim licima u kome će, kako je rekao, predvideti zabranu gej parada u narednih 100 godina. Obradović je u izjavi novinarima u holu parlamenta pozvao MUP da se hitno donese zabrana održavanja Evroprajda, a organizatore te manifestacije da poštuju odluke nadležnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << državnih organa.

On je kolege iz nekoliko opozicionih stranaka, koje su najavile da će pozvati građane na protest 17. septembra ukoliko Evroprajd tog dana bude zabranjen, pozvao da to ne rade, jer se time samo dalje polarizuje društvo.

Najavu tog protesta Obradović vidi kao "masku za održavanje gej parade", uz poruku da će odgovor većinske Srbije, nakon porodične šetnje planirane za 11. septembar biti, kako kaže, najveća litija i porodična šetnja koja će biti zakazana za 17. septembar.

"Tada će u Beogradu biti više od 100.000 porodičnih ljudi koji više neće da dozvole da neko vređa sve što je srpsko, tradicionalno, porodično", rekao je Obradović.

Dodao je da vlast ne sme da podlegne, kako je rekao, sve većim pritiscima iz EU i SAD-a da Evroprajd u Beogradu mora biti organizovan.

Srbija je, navodi, nezavisna i suverena zemlja, u kojoj sami odlučujemo koje će se manifestacije održavati, a koje ne, a ne Brisel, ni Vašington.

Na pitanje u vezi sa izjavom predsednika Aleksandra Vučića da je Srbiji potreban novi blok pristojne i normalne Srbije - Srpski blok, kome na prvom mestu neće btii ni istok ni zapad, već interes Srbije, Obradović kaže da je to Vučićeva "nova kutija poruka koju je izradio na osnovu novih istraživanja javnog menjanja".

Prema njegovim rečima, srpski blok je već formiran pre godinu dana kada su Dveri, sa još 10 organizacija, formirale Patriotski blok.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.