Novi gradonačelnik Splita ide na gej-paradu

Izvor: Blic, 03.Jun.2013, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi gradonačelnik Splita ide na gej-paradu

Novi splitski gradonačelnik Ivo Baldasar rekao je da će doći na gej paradu koja na ulicama tog grada treba da bude održana 8. juna.

- Ne samo da ću podržati LGBT aktiviste već i dolazim na paradu, a do kraja mandata mi je cilj da izgradim i Centar za LGBT zajednicu - rekao je Baldasar u svom prvom intervjuu Slobodnoj Dalmaciji pošto je potvrđeno da je on izabran na tu funkciju.

- Uvek ću biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na strani slabijih - obrazložio je on.

Oganizatori su ranije saopštili da od budućeg gradonačelnika, kao što su neki kandidati obećali, očekuju da bude onaj koji će na čelu kolone predvoditi Prajd jer je to građanska dužnost.

Splitski gradonačelnik, kandidat SDP, pobedio je u drugom krugu nakon dramatičnog prebrojavanja glasova u nikad neizvesnijoj borbi za fotelju prvog čoveka grada, a iza njega ostao je Vjekoslav Ivanišević, HDZ-ovu uzdanica, i to za svega 600-tinjak glasova, piše list.

On je pozvao svoje protivnike na izborima da “stave ideologiju sa strane” i istakao da se što pre mora rešiti problem 20 hiljada nezaposlenih.

- Dogovorio sam se s gospodinom Ivaniševićem da popijemo kafu na Rivi, da

krenemo u rešavanje problema. Ovo je bila politička utakmica, ali ona je završena. Nismo se podelili u dva tabora, njihova deca su isto tako nezaposlena kao i naša. Neka znaju da smo mi pobedili, ali i da oni ovim nisu izgubili - poručio je i najavio da će na radno mesto dolaziti i subotom i nedeljom ako treba.

Inače, zahtev za ponovno prebrojavanje galsova podneo je splitski HDZ ali im to nije pomoglo da preokrenu rezultat, jer je posle drugog brojanja Ivanišević naknadno dobio tek 40-ak novih glasova, a desetak je dobio i Baldasar.

Dosadašnji gradonačelnik Splita Željko Kerum ispao je iz izboren trke još u prvom krugu lokalnih izbora, 19. maja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle Keruma može i gej parada

Izvor: B92, 03.Jun.2013

Split -- Novi splitski gradonačelnik Ivo Bladasar rekao je da će doći na gej paradu koja na ulicama tog grada treba da bude održana 8. juna..."Ne samo da ću podržati LGBT aktiviste već i dolazim na paradu, a do kraja mandata mi je cilj da izgradim i Centar za LGBT zajednicu", rekao je Bladaser...

Nastavak na B92...

Novi gradonačelnik Splita ide na gej paradu

Izvor: RTS, 03.Jun.2013

Ivo Bladasar, novi gradonačelnik Splita, najavioda će doći na gej paradu koja na ulicama tog grada treba da bude održana 8. juna. Uvek ću biti na strani slabijih, rekao Bladasar u intervjuu "Slobodnoj Dalmaciji" nakon izbora...U prvom intervjuu "Slobodnoj Dalmaciji" posle izbora na mesto gradonačelnika...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.