Legalizovani gej brakovi na Novom Zelandu

Izvor: NaDlanu.com, 17.Apr.2013, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legalizovani gej brakovi na Novom Zelandu

Parlament Novog Zelanda usvojio je danas zakon o odobravanju gej brakova, kojim je Novi Zeland postao 13. zemlja na svetu i prva u azijsko-pacifičkom regionu koja je odobrila istopolne brakove.

Na stotine razdraganih advokata koji se bore za gej prava slavilo je u parlamentu Novog Zelanda takvu odluku, donetu sa 77 glasova za i 44 glasa protiv, prenela je agencija AP.Nakon što je zakon usvojen usledio je aplauz, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << a zatim su pristalice gej braka zapevale tradicionalnu ljubavnu pesmu "Pokarekare Ana". Lideri većine političkih partija ohrabrili su poslanike da glasaju za zakon po svojoj savesti, a ne po partijskoj liniji. Gej brakovi legalizovani su u Holandiji, Belgiji, Španiji, Kanadi, Južnoafričkoj Republici, Norveškoj, Švedskoj, Portugaliji, na Islandu, u Argentini i Danskoj. Poslanici u Urugvaju odobrili su zakon prošle sedmice i očekuje se potpisivanje predsednika Hosea Muhike. (Izvor: Tanjug, Blic)

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Novi Zeland legalizovao istopolne brakove

Izvor: Vostok.rs, 18.Apr.2013, 09:02

18.04.2013. -..Parlament Novog Zelanda velikom većinom glasova usvojio je u trećem završnom čitanju, nacrt zakona o legalizaciji istopolnih brakova. Predlog o usvajanju odovarajućeg amandmana na Zakon o registraciji brakova iz 1955. godine podržalo je 77 poslanika predstavničkog doma parlamnenta,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.