Glumci iz gej spota napustili PG

Izvor: B92, 26.Nov.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumci iz gej spota napustili PG

Podgorica -- Glumci Todor Vujošević i Bojan Bulatović napustili su Podgoricu, zbog pretnji koje su dobili nakon snimanja spota kojim apeluju na prihvatanje prava LGBT osoba.

TV spot o LGBT pravima predstavljen je prošle srede u Podgorici, a odmah nakon toga glumac Vujošević, jedan od aktera spota, primio je preteću SMS poruku, objavila je današnja podgorička "Pobjeda".

Vujošević je naveo da je preko Fejsbuka primio više uvredljivih poruka zbog toga što se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u spotu poljubio sa glumcem Bulatovićem. Spot prikazuje grupu mladića koji sa velikim uzbuđenjem prate fudbalsku utakmicu. U trenutku kada njihov tim pobeđuje, dvojica od njih se strasno poljube.

"Mi iskreno nismo očekivali da će biti toliko burne reakcije. Pretnje se i dalje, zbog istrage, ne mogu iznositi u javnost, ali svaka pretnja uznemiravajuće deluje na mene. Čisto smo odlučili samo da se sklonimo u jednoj kućici našoj, u jednom malom zalivu na moru - tu uživamo, kuliramo, sve je standardno i normalno", kaže Vujošević za B92.

Glumica Mirjana Karanović i sama se suočavala sa sličnim pretnjama ali kaže i da pretnje ne mogu da zaustave nekoga ko zna šta radi.

"Mislim da je najgora stvar koju čovek može da uradi da se povuče pred pretnjama misleći da će biti bolje ukoliko ćutiš. Nije bolje ukoliko ćutiš, samot i se čini. Jer oni koji prete samo će naći neki drugi način da te maltretiraju", kaže Karanovićeva.

Mirjana Karanović smatra i da mlade glumce snimanje spota može samo da učini ponosnim.

"Ja sam prošla kroz nekoliko takvih situacija i to je nešto na šta sam ja izuzretno ponosna što sam izazvala takve vrste reakcija jer to znači da sam ono što sam radila je dobro. Tako da i njima mogu da kažem da nema ništa loše ni sramotno u tome što su uradili", kaže Karanovićeva.

Vujošević je naveo da su on i Bulatović napustili Podgoricu da bi se "odmorili od konstantnih pritisaka" koje doživljavaju nakon objavljenog TV spota. Vujošević je rekao da mu devojka nije zamerila zbog toga što je snimio pomenuti spot, a Bulatović je kazao da mu je majka zabrinuta za njegovu bezbednost.

Nevladina organizacija koja promoviše pravo na drugačiju seksualnu orijentaciju, LGBT forum progres, prijavila je policiji pretnje upućene Vujoševiću i Bulatoviću.

Iz policije je saopšteno da rade na otkrivanju pošiljalaca pretećih poruka.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa,   Fudbal

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.