GSA najavljuje krivičnu prijavu

Izvor: B92, 04.Mar.2009, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GSA najavljuje krivičnu prijavu

Beograd -- Gej-strejt alijansa ostaje pri zahtevu da se smeni direktor Centra "Sava" Dragan Vučićević i najavljuje da će protiv njega podneti krivičnu prijavu.

Gostujući u emisiji "Poligraf" B92, predsednik Gej-strejt alijanse Boris Milićević ponovio je da izvinjenja gradonačelnika Beograda i Vućićevića nisu dovoljna. Pre nedelju dana direktor "Sava centra" je koristeći uvrede zabranio održavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konferencije za novinare Gej-strejt alijanse.

"Gospodin Vučićević je direktno diskriminisao i Gej-strejt alijansu i celokupnu gej populaciju, i ono što je bitno, počinio je krivično delo. Postoji član 128 Zakona o krivičnom postupku - povreda ravnopravnosti”, rekao je Milićević u "Poligrafu”.

"Mi ćemo u saradnji sa YUKOM-om da pokrenemo krivični postupak i da se obratimo državi. Tužilac je dužan da po službenoj dužnosti goni gospodina Vučićevića, pogotovo što je on službeno lice kao direktor javnog preduzeća”, najavio je predsednik Gej-strejt alijanse.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.