DESNIČARI POZIVAJU NA LINČ UČESNIKA GEJ PARADE!

Izvor: Kurir, 09.Okt.2010, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DESNIČARI POZIVAJU NA LINČ UČESNIKA GEJ PARADE!

BEOGRAD - Desničari pozivaju na linč svih učesnika gej parade! Organizacija SNP Naši 1389 pozvala je medije da im prodaju fotografije učesnika ovogodišnje Parade ponosa, koje bi navodno bile iskorišćene za izradu sajta „Zaštiti svoje dete“.

Član ove organizacije Ivan Ivanović tvrdi da neće nikog da linčuju.

- Ne vidim zbog čega je ovo poziv na linč jer oni sami hoće da se javno pokazuju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Naš cilj je da informišemo roditelje o potencijalnim perverznjacima u njihovoj okolini - kaže Ivanović.

Mladen Obradović iz Obraza kaže da su njihove metode borbe protiv „pedera“ drugačije i da su oni zbog toga izlepili plakate za natpisom „Čekamo vas“!

- Pokušaćemo lepo da im objasnimo. Ako ne uspemo, pribeći ćemo drugim oblicima borbe - najavljuje on.

S druge strane, predstavnici LGPT organizacija su, za svaki slučaj, sve pretnje već prijavili policiji.

Boban Stojanović iz Kvirije, ipak, kaže da ih pretnje neće uplašiti i da nema govora o otkazivanju parade.

- Nadamo se da će policija odraditi svoj deo posla i da će svi koji pozivaju na kršenje ustavnih sloboda građana biti privedeni pravdi - navodi Stojanović, koji nije komentarisao izričito protivljenje Srpske pravoslavne crkve održavanju ovog skupa.

Mitropolit Amfilohije Radović smatra da gej parada predstavlja nasilje i predstavlja smrtni greh:

- Homoseksualizam ili „muželoštvo“ (staroslovenska reč), biblijski nazvan „sodomijskim grehom“ za Crkvu odvajkada predstavlja, pa i danas, jedan od smrtnih i smrtonosnih čovekovih grehova. Po Mojsijevoj Knjizi postanja, taj greh je bio povod da Bog zatre sumporom i ognjem gradove Sodom i Gomoru, koji su postojali na mestu gde se danas nalazi Mrtvo more, more u kome ne mogu opstati živa bića - objašnjava Amfilohije.

Astrolozi: Pašće krv

Astrolog Predrag Antić kaže da je astrološka situacija izuzetno nepovoljna jer može doći do nemira s fatalnim ishodom.

- Na samom skupu neće biti političara ni državnih funkcionera, na šta upućuju Saturn i Sunce u znaku Vage. Prvi sukobi mogući su već oko deset sati u parku Manjež, a moguće je i da novinari budu izloženi nasilju - predviđa Antić.

Parada odložila štrajk

Kako Kurir saznaje, zbog parade je policijski sindikat koji je najavio protest i generalni štrajk za nedelju morao da ga odloži jer su upozoreni da bi to bio poziv na rušenje ustavnog poretka.

- Sve raspoložive policijske snage biće angažovane na gej paradi i jasno nam je rečeno da u nedelju nema okupljanja - kaže naš izvor iz sindikata.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.