Izvor: Radio 021, 24.Avg.2019, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Brazilu u poslednja tri meseca uginulo 500 miliona pčela

Kako navode lokalni mediji, samo u državi Rio Grande do Sul pronađeno je oko 400 miliona uginulih pčela.

Naučnici smatraju da je do masovnog pomora došlo zbog nagle upotrebe pesticida, za koje je dokazano da su štetni za okolinu.

Do pomora pčela došlo je jer su poljoprivrednici koristili pesticide koji su zabranjeni u Evropi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a koji u sebi sadrže materije poput neonikotinoida i fipronila.

Upotreba pesticida se, prema podacima Grinspisa, u Brazilu povećala u poslednje vreme, a samo u poslednje tri godine registrovana su 193 proizvoda koji sadrže hemikalije zabranjene u Evropskoj uniji.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.