Recipročne mere Prištine, krompir i med zabranjeni

Izvor: RTS, 16.Avg.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recipročne mere Prištine, krompir i med zabranjeni

Ministarstvo trgovine kosovske vlade uvelo je zabranu uvoza krompira i meda iz Severne Makedonije na Kosovo.
Zabrana je reciprocna mera na odluku Skoplja da zabrani uvoz ribljih proizvoda sa Kosova.
Ministar trgovine i industrije Endrit Šalja naveo je da je podnosio žalbe preko Sekretarijata Cefte i da se obratio pismom makedonskon ministru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ekonomije, ali da oni nisu reagovali.
"Prošla su dva meseca i nemamo odgovor, tako da sam dužan da zaštitim interese Kosova, kosovsko poslovanje i zaštitu naših proizvoda da preduzmem druge pravne radnje, u skladu sa zakonima. Danas sam odlučio da uvedem recipročne mere za proizvode iz Severne Makedonije koji se uvoze na Kosovo i da zabranim ulazak određenih proizvoda da bi primorao Severnu Makedoniju da odražava i ima jednak tretman za kosovske proizvode koji ulaze u nju", napisao je Šalja u saopštenju.
 
Pogledaj vesti o: Pčelarstvo

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nove mere Prištine, krompir i med zabranjeni

Izvor: RTS, 16.Avg.2019

Ministarstvo trgovine kosovske vlade uvelo je zabranu uvoza krompira i meda iz Severne Makedonije na Kosovo. . Zabrana je reciprocna mera na odluku Skoplja da zabrani uvoz ribljih proizvoda sa Kosova..Ministar trgovine i industrije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.