OSNOVANO UDRUŽENJE PČELARKI SRBIJE U VALJEVU

Izvor: Kurir, 10.Apr.2011, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSNOVANO UDRUŽENJE PČELARKI SRBIJE U VALJEVU

VALJEVO- U Valjevu je uz podršku Saveza pčelarskih organizacija Srbije osnovano Udruženje pčelarki Srbije, koje okuplja više od stotinu žena, koje se aktivno baver pčelarstvom.

- Cilj nam je da svojom ženskom snagom doprinesemo unapređivanju pčelarstva u Srbiji i tako borimo za što bolji kvalitet meda, kazala je Ljiljana Kovacević, predsednik novoosnovanog udruženja pčelarki Srbije.

Kovačević koja je jedna od najnaprednijih pčelarki iz Valjeva, član >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Udruženja pčelara "Nukleus" iz Valjeva i udruženja preduzetnica "Eva" pri Regionalnoj komori u Valjevu, istakla je da za med iz Srbije u poslednje vreme vlada veliko interesovanje u Nemačkoj, Rusiji, Italiji i drugim zemljama, u koje već izvozi.

Udruženje će se boriti za jačanje ugleda proizvođača meda kod potrošaca Naime, zbog povoljnije mogućnosti za plasman meda i proizvoda od meda na domaćem ali inostranom tržištu, u poslednje vreme se javljaju i razni posrednici pa i oni koji bi ove povoljnosti da iskoriste korišćenjem nedozvoljenih sredstava u proizvodnji ne samo meda i voska, već i raznih melema, kozmetičkih proizvoda...

Zajedno sa ostalim pčelarskim udruženjima, pčelarke Srbije će se boriti i za povećanje broja članica ali i pcelinjih društava i znatno veću pomoć i podršku države ovoj proizvodnji koja može da doprinese većem zapošljavanju i izvozu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.