Novi dan o Danu studenata i alergiji na polen

Izvor: N1 televizija, 31.Mar.2017, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi dan o Danu studenata i alergiji na polen

Četvrtog aprila biće obeležen Dan studenata Beogradskog univerziteta. Naslove iz dnevne štampe komentarisaće novinar Danasa Milenko Vasović.

U okviru trodnevnog programa koji će se održati uoči Dana studenata, Savez studenata Beograda i Studentski parlament Univerziteta u Beogradu ukazaće na probleme sa kojima se studenti sučavaju i ponuditi konkretna rešenja. O prioritetima, o modelima unapređenja kvaliteta visokog obrazovanja, o tome zašto žele promenu Zakona o >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << visokom obrazovanju i drugim aktuelnim pitanjima, u temi jutra govoriće Borjan Soković, predsednik Saveza studenata Beograda i Bojan Milenković, predsednik Studentskog paralmenta.

U pregledu štampe naš gost biće Milenko Vasović, šef Deska dnevnog lista DANAS.

Sa početkom proleća i cvetanjem drveća povećava se i koncentracija polena u vazduhu. Ovih dana u ambulanti ORL povećan je broj pacijenata koji pate od alergija. Kako umanjiti neprijatne simptome, koliko u tome može pomoći ishrana, priordni preparati i različiti suplementi? Više o tome čućemo od dr Ružice Nadaškić, specijaliste pulmologije i alergologije.

U rubrici ČITAMO predstavljamo knjigu "Karijerologija" Olge Vučković Kićanović, u kojoj su, oizmeđu ostalog, obrađene teme važne za dobro upravljanje organizacijom, javnu komunikaciju i društveno odgovorno poslovanje.

Digitalno izdanje Vukovog "Srpskog rječnika" predstavljeno je u sredu u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u saradnji Instituta SANU za srpski jezik i Centra za digitalne humanističke nauke pri Fakultetu za medije i komunikacije. Koliko je značajno to što je Srpski riječnik sada dostupan u digitalnoj formi? O ovom projektu i značaju digitalizacije kulturnog nasleđa u Novom danu govoriće Snežana Petrović iz Instituta za srpski jezik Srpske akademije nauka i umetnosti i Toma Tasovac, direktor Centra za digitalne humanističke nauke.
Pogledaj vesti o: Pčelarstvo

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.