Izvor: Nezavisne Novine, 15.Maj.2016, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kućna njega na bazi meda

Osim što je vrlo ukusna i jedna od najzdravijih namirnica, med čudotvorno djeluje i na kožu. Već poslije nekoliko tretmana, ona postaje glatka, meka i baršunasta na dodir.

Losion za tijelo

Iste količine meda i maslinovog ulja sjedinite i dobro promješajte, zatim utrljajte losion na suvu kožu i poslije 20 minuta isperite.

Balzam

Pomješajte kašičicu meda >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sa 6 g prirodnog voska, 10 kapi limuna, 2 kapi ulja sa vitaminom E i 50 g kokosovog ulja, tako da dobijete žitku smjesu koju ćete potom da sipate u čiste posudice sa poklopcem.

Regenerator

Kašičicu meda pomješajte sa maslinovim uljem i nanesite na kosu, poslije 15 (30 minuta ako je dlaka oštećena i suva) operite šamponom.

Kupka

U 250 ml tople vode sipajte 2 kašičice meda i ostavite 10 minuta da se rastopi. Dodajte 3 kapi lavandinog ulja i dobićete mirišljavu i zdravu kupku.

Maska

Pomješajte 2 kašičice mlijeka sa 2 kašike meda. Nanesite na lice i ostavite 10 minuta prije nego što isperete toplom vodom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.